Knorr Köfte Harci
Kryddmix för Turkiska köttbullar
Ingredienser: Ströbröd 🙁 VETEMJÖL, vatten, salt, jäst),
VETEMJÖL, Lökpulver, Salt, Vitlök, Kummin, Svartpeppar,
Persilja, Röd chillipeppar, Palmfett,
Kan innehålla spår av:
ÄGG, SOJA, MJÖLK, SELLERI, NÖTTER, SESAM OCH SENAP
Näringsinformation per 100 g:
Energi 695 kJ /166 kcal. Fett 10g.
Varav mättade fettsyror 4,2g.
Kolhydrater 4,2 g. Varav sockerarter 1,1g.
Fiber 0,6g. Protein 15g. Salt 0,7g.
Förberedelse för: 500g malet kött ,
1½ glas vatten (112,5 ml) och kryddmixen i
en påse (42,5 g) rör om i ca 5 minuter. Vila
mixen 1-2 timmar övertäckt i kylskåpet innan
ytterligare bearbetning. 2) Gör ca 20 stycken
köttbullar redo för stekning.